Mám spolubydliče | Home | Amsterdamský Všudybud I: Grachtengordel

24. 9. 2006

Kuchařská seance po kolejním způsobu

Dneska se vám musím pochválit: Upekl jsem totiž tvarohovou bábovku, tak, jak ji všichni jistě máte rádi, pěkně mramorovou (říká se to tak?), část těsta bílého, část s kakaem, s jemně propečenou kůrkou, no prostě paráda… Tak zase úplně ideální to nebylo, na menší nezdary taky došlo, třeba když jsem zapomněl vymazat formu předtím, než jsem do ní dal těsto. A protože “dělám do počítačů”, návod jsem našel na internetu

Neděle to byla skoro až starosvětská – dopoledne jsme s Gonzalem (pro neznalé – to je můj spolubydlící) vyrazili na kolech do města, podívat se, jestli by se nenašlo nějaké pěkné muzeum, do kterého by se nechalo zajít. Amsterdam je připraven na turisty snad v každou denní dobu, neděle v 9 ráno je ale zářnou výjimkou – jelikož šla většina města (nebo alespon jeho centra) spát tak v 6 ráno, není divu, že jediný, koho potkáte, jsou popeláři, uklízeči, a zbloudilí turisté valící své kufry z letiště k hotelu, protože jim letadlo muselo letět zrovna v neděli brzo ráno a nikdy jindy. Kolem půl desáté se ale už začínají probouzet první stánky trhovců, ať už s cyklistickými zámky, nebo tulipány a kaktusy. Asi v deset jsme stáli před museem Vincenta van Gogha, a před námi slušná řádka turistů. Jelikož návštěva takového muzea je záležitost na celý den, rozhodli jsme se, že jí necháme až na listopad, kdy se stejně venku moc dělat nedá.

Na odpoledne byl domluven křest mojí remosky – ona teda samozřejmě už použitá byla, ve středu – ale teď to mělo být se vší parádou. S Tomášem jsme uvařili oběd (pro hladové – byly to kuřecí nudličky na kari se sýrem a těstovinami) pro jeho spolubydliče (Švéda) a tři české studentky demografie z FSV; původně měl přijít i Filip Lexa (kterého možná někteří pamatujete od pana Květa – teď je z něj student čínštiny, který byl tenhle víkend byl u Tomáše). K tomu všemu samozřejmě moje bábovka. Prostě – nedělní odpoledne skoro jako doma…

No a na závěr – nechal jsem vám kousek bábovky na fotce, ale teď už by byla stejně studená a tvrdá, tak jsem jí prostě sněd.

Moje bábovka

3 komentářů to “Kuchařská seance po kolejním způsobu”

  1. Tomas řekl(a):

    Ooo ano, obed byl vynikajici, babovka skutecne vypecena, no zkratka vylozena chutova balada. 🙂

  2. Cvéťa řekl(a):

    No jo no Dánsko je holt Dánsko.

  3. Evelina řekl(a):

    když dostanu chuť na sladké tak si vybírám…a ta tvoje bábovka je tak virtuálně dobrá!

Přidat komentář